Whiskey PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
SATURDAY 09 AUGUST 2008 08:33

Als we aan whiskey´s denken denken we direct aan schotland of ierland, maar vergis u niet hier in België worden ook heerlijke whiskeys´s gemaakt.
We hebben de bekendste in ons pakket opgenomen.

The Belgian Owl, Belgian Whisky Single Malt  zal de eerste  whisky op basis van gerst in België gekweekt, zijn die ooit in België tot stand is gekomen!

Hij is de vrucht van de passie en het doorzettingsvermogen van de Luikse distilleerder, Etienne Bouillon, die al twee jaar lang al zijn inspanningen en al zijn energie eraan heeft gewijd, en er het beste van hemzelf en van zijn kennis in heeft gestopt.

The Belgian Owl, Belgian Whisky Single Malt  wordt geproduceerd op basis van een distillaat van een selectie van de beste Belgische moutsoorten.

Mout is gekiemde gerst waarvan de kieming gestopt wordt door verhitting. Dit proces, dat ook droogproces wordt genoemd, bepaalt de aroma's die vrijgegeven zullen worden door het product aan de uitgang van de alambiek (distilleerkolf).

The Belgian Owl, Belgian Whisky Single Malt zal een prachtige whisky zijn met schitterende aroma's en parfums van kruiden en leder.

Dit is wat de distilleerder Etienne Bouillon, eigenaar van de distilleerderij The Owl Distillery, erover zegt:

De distillatie zoals ik die beoefen, resulteert in een product met een grote soepelheid bij het proeven. Omdat ik slechts een product wil aanbieden met een zeer hoge kwaliteit, behoud ik enkel de middenloop van het tweede distillaat (de zgn. coeur = hart).

Het moutdistillaat dat uit onze meer dan 100 jaar oude distilleerkolven in Grâce-Hollogne komt heeft een alcoholgehalte van meer dan 70% en mag gedurende minimum drie volledige jaren rijpen in eiken fusten.

Het is gedurende deze periode dat het zijn mooie amberkleur krijgt en zijn heerlijke aroma's ontwikkelt.

Na afloop van deze periode van minimum drie jaar kan het product whisky genoemd worden. Het zal een alcoholgehalte van +/- 60% hebben, dat tot 46% verminderd zal worden door er zuiver water aan toe te voegen.

Pas dan wordt de whisky gebotteld.

De Belgian Owl, Belgian Whisky Single Malt moet idealiter gedronken worden als pousse-café (afzakkertje) op omgevingstemperatuur om alle aroma's tot uiting te laten komen, maar niets verhindert u hem koeler te drinken als aperitief aangelengd met water of soda.

Momenteel produceert de distilleerderij The Owl Distillery het moutdistillaat en laat dit in eiken fusten rijpen.

LAST_UPDATED2